utorak, 07 Juli 2020

Ko je na web-stranici: 150 gostiju i nema prijavljenih članova

Obavjestenje:
U periodu od Jula do Oktobra 2005. Dobili smo vise telefonskih poziva i dojava preko kojih otac familije Fikret demantuje podatke navedene u daljnjem tekstu. Izmedju ostalog, citat: "Odgovorno tvrdim i kunem se Allahom dz.s. da je bez mog znanja stavljen moj slucaj na stranicu "sadake" od koje akcije nisam dobio nikakve novcane ili materijalne pomoci..." i td. Takodje nije bio saglasan sa objavljivanjem njihovih slika na internetu. Sadake se izvinjava porodici Topcic zbog eventualnih neugodnosti koje su dobili od strane komsija, uz napomenu da je tekst molbe za pomoc kao i slika dosli elektrnoskim putem do nas upravo sa ciljem da se pokrene na internetu akcija za prikupljanje pomoci. Prilikom primanja pomoci, primaoc uvijek potpisuje potvrdu kojom ujedno daje saglasnost da se ista, zbog transparentnosti naseg rada objavi u javnosti. Isto se odnosi i na fotografije i videozapis koji su u vezi humanitarnog projekta. U slucaju familije Topcic mi objavljujemo dio naseg arhivskog materijala prilikom posjete ovoj familiji. Akcija je imala svoj odaziv te sva pomoc poslana preko "Sadake" je i predana prilkom nase posjete 31.decembra 2003


31.Decembra 2003. Ponovo smo bili u posjeti kod porodice Topcic. I ovaj put vesela lica su docekala posjetioce. Ovoga puta nisu svi bili na broju, jer kako nam u kratkom razgovoru ispricase, domacin je bio na poslu, a nekoliko malisana kod rodbine u posjeti. Majci ovih malisana, Selmi, urucili smo 12 kg mesa i donaciju od 300 KM. Porodica Topcic bila je primaoc iftar paketa uz Ramazan iste godine.


Ova sretan mnogoclana porodica polahko staje na svoje noge, kuca je zavrsena, jos samo fali fasada (sto u Bosni i nije jako vazno) Otac ima "prilicno" sigurno radno mjesto, s vremena na vrijeme ih obidju ljudi dobrog srca i pomognu kako najbolje umiju. Tako na primjer , kako nam je u prosloj posjeti ispricala Sebil_a, studentice i koje ona poznaje uzimaju po jedno ili vise malih Topcica i pomazu im radjenju domacih zadataka.

Zahvaljujemo se svim donatorima koji su se odazvali pozivu da se pomogne ovoj porodici.

Sadake Tim

Potvrde, slike i filmovi sa nase posjete:


Video za brze konekcije
Video za sporije konekcije

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave