nedjelja, 25 Oktobar 2020

Ko je na web-stranici: 108 gostiju i nema prijavljenih članova

Dana 18.12.2003.godine, od našeg saradnika Bošnjaka stigao nam je e-mail sa izvještajem o predaji pomoæi familiji Kurakoviæ iz Tuzle. (Benjamin/emina_c/Azra) E-Mail: Postovani , Es-selamu alejkum,Timu Sadake e.V. neka je zahvala Allahu i neka je salavat i selam na posljednjeg Bozijeg Poslanika. Na pocetku ovog izvjestaja zelim da se zahvalim svima onima koji su ucestvovali u sakupljanju novcanih sredstava za porodicu Kurakovic iz Tuzle i nenu Hasibu iz Teocaka. S obzirom da se djela cijene prema nijjetu, mislim i uvjeren sam da je ova pomoc ostvarila svoj cilj.Porodica koju sam posjetio broji osam clanova. Inace nema nikakvih primanja i jedna je od primjera koji su svakodnevni u Bosni.. Zive od danas do sutra, babo Nedzad nema stalan posao, zive privatno u 14 m2 i sve sto zaradi potrosi na kiriju i nesto hrane. Nije u stanju da svojoj djeci obezbjedi knjige za skolu a kamo li za odjecu i obucu, tako da zive od onoga sto im drugi daju.Najstarija kcerka je u proteklom ratu ranjena u predjelu kicme i jos uvijek ima posljedice ranjavanja.Inace je odlicna ucenica ide u sesti razred i jedna je od najboljih na vjeronauci. Sa njima zivi i Nedzadova majka koja je jako bolesna i nije u stanju da pomaze ostalim clanovima. Ono sto je posebno istaci za ovu porodicu je da je njihova kuca ispunjena sa radoscu i nadom da ce biti bolje i da iza teskoce dolazi olaksica. Majka nigdje ne radi, odgaja djecu i brine o njihovom skolovanju.Od novca koji ste poslali zajedno sa Nedzadom kupio sam skolske knjige koje su bile neophodne za djecu u skoli, nesto slatkisa a ostatak je Nedzad je zajedno sa porodicom iskoristio prema njihovim potrebama. Neopisive su radosti koje su ispunile ovu porodicu i malo je rijeci da bi se opisala njihova zahvalnost svima Vama koji ste ih pomogli i bar na trenutak olaksali njihovu situaciju. Neka Vas Allah nagradi za Vas trud i pomogne Vas buduci rad.

Novac namjenjen za nenu Hasibu dostavljen je preko Azre u Teocak i ona Vam se takode zahvaljuje i moli Allaha da Vas nagradi za sve sto cinite za nju.

Poseban selam i puno podrske za sve one ukljucene u ovaj projekat i zelja da sadake.com postanu najveci nosioc pomoci narodu Bosne i Hercegovine

U prilogu: Slike Nedzadove porodice

Benjamin

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave