Ramazan 2003, bio je mjesec u kojem su naša srca i naše duše zudeci za Allahovom milošæu, tjerale nas da više i æešæe udjelujemo sadaku i æinmo dobra djela.

Tako su, nama vec dobro poznata trojica djeèaka iz Mravinjca što su ostali bez oba roditelja, dobili jos jednom svoje sadake i vitre.

U okviru akcije koju vodi "Humanitarna Organizacija Sadake" za pomoc ovoj trojici djeèaka, naš sareadnik Elvis je sa pratiocima: Ajhanom i Azrom Saliiji iz Slovenije, obavio posjetu kod Murisa Harisa i Mufida, te im uruèio 1.416 KM. pomoæi, nešto zimske odjeæe i obuæe te neizostavne slatkiše.

"Neznam sta da vam pisem ova sjiecanja sto sam dozivio uz Murisa, Harisa i Mufida ostaju u meni do kraja mog zivota na ovom Dunjaluku!"

Rijeæi su našeg saradnika Elvisa u e-Mailu koji nam je poslao po povratku sa terena 03.12.2003.

Nakon ovoga ramazana odluæili smo da pokušati obezbjediti stipendiranje školovanja mališanima za jednu godinu. Pošto smo se uvjerili da je nakon materijalne pomoæi sljedeæi prioritet: Obrazovanje ovih djeèaka. Djeèaci su lijepo odgojeni i potrebno je veoma malo instrukcija i školskog pribora da bi projekat je izvodljiv. Veæ smo poradili na tome planu i školski pribor su obezbjedile sestre iz d¾emata u Jesenicama, a i stipendija za 2004 školsku godinu jednome od djeèaka je od Sadake je obezbjedjena.

Inaæe kratko o stipendiji: Planiramo da po 25 Eura mjeseæno pošaljemo za svakoga djeèaka i da ovaj novac usmjerimo iskljuæivo za potrebe obrazovanja i svega što je za školu potrebno.

Ukljuèite se i Vi, hair je veliki insaAllah.