utorak, 07 Juli 2020

Ko je na web-stranici: 112 gostiju i nema prijavljenih članova

db Primopredaja pomoci3O djevojèici Fatimi Kasumoviæ pisali smo i obavještavali prije devet mjeseci kad je skupa sa svojim roditeljima došla u Njemaèku gdje su joj specijalisti na univerzitetskoj klinici u Marburgu hitnim operativnim zahvatom odstranili jedan od dva cavernoma na mozgu i tako Bo¾ijom voljom spasili ¾ivot.

Na raèun HO Sadake tada su pristigla znaèajna sredstva za njeno lijeèenje i sve što je prikupljeno uredno je predato njenim roditeljima u vrijeme kad su u bolnici u Marburgu strahovali za njen ¾ivot. Operacije je hvala Allahu uspješno prošla i Fatima se vratila nazad u Bosnu.

Polovinom Februara ove godine mala Fatima je, na poziv klinike iz Marburga, skupa sa svojim babom ponovo doputovala u Njemaèku, na redovnu ljekarsku kontrolu. I ovaj put kao i do sada saradnici HO Sadake su im bili na raspolaganju i pomagali da se lakše snadju u ovoj za njih nepoznatoj zemlji. Ovu priliku smo iskoristili da im predamo pomoæ u visini od 3.336,40 € koja je, nakon operacije pristigla na raèun HO Sadake na ime lijeèenja male Fatime. Otac Samir, vidno uzbudjen zahvalio se svim dobrim ljudima s dovom Svevišnjem da ih obilno nagradi za njihovo dobroèinstvo. Iako joj predstoji još jedna operacija, Fatima je sada prilièno dobro, elhamdulillah.

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave