nedjelja, 07 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 34 gostiju i nema prijavljenih članova

db aisa slika7Ramazan 2005 U toku Ramazana obavlili smo dva kruga podjele sakupljene sadake. Prvi krug polovinom Ramazana, a drugi u zadnja dva dana uoci Bajrama. Ove godine ciljna grupa su nam bili stari i iznemogli, djeca povratnici-skolarci kao i dio najugrozenijih sa nase liste primaoca.

Pored Bosne i Hercegovine, ovaj put smo bili u prilici poslati pomoc i za jedan slucaj u Sandzaku. Ispred mladih Bosnjaka je u zadnjoj polovini Ramzana otpremljena sadaka za zrtve zemljotresa u Pakistanu.

Ovog Ramazana su Sadake organizovale i podjelu paketica najugrozenijim porodicama u Sarajevu s namjerom da nase malisane koji zive oko nas u samom seher Sarajevu ne zaboravimo i njih obradujemo za Bajram.

Nase saradnice iz Sarajeva, Alema i Altjana, su prvi dan Bajrama djeci podjelile 33 bajramska paketica, od kojih su 12 najugrozenijih dobili i po 5 maraka. Paketici su podjeljeni uglavnom djeci sa jednim roditeljem ili djeci ciji roditelji ne rade.

Razne vrste izvjestaja vec pristuzu i nakon obrade podataka sporadicno ce biti objavljivani na nasoj stranici, kroz izvjestaje, newsletter-e ili direktne E-Mailove.

tabela

 Zahvaljujemo se Gospodaru na mogucnosti koju je ostavio da sadaku dijelimo na ovakav nacin i molimo Ga da svim donatorima primi ovu sadaku i upise je u dobra djela. Ona cuva insana na ovome svijetu, a kada umremo tj. preselimo na Ahiret, ponijet cemo je sa sobom. Sve se drugo ostavlja na ovome svijetu, samo nasa dobra djela i nase nijjete nosimo da ih stavimo na tas vage koja ce konacno cijelom covjecanstvu pokazati sustinu zivota. - Hvala svim donatorima ispred tima sadake za ukazano povjerenje, kojeg cemo ako Bog da svojim radom i dalje cuvati. - Hvala svim spoljnim saradnicima, koji su u danima Ramazana utroslili i svoje vrijeme i materijalna sredstva, cesto iftareci tek kad je i zadnjem primaocu podijeljen iftar. Molimo Allaha da vam ovo vrijeme koje je bilo rezervisano i za ucenje, ucini hajrom te da vam olaksa na ispitima.

Galerija slika

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave