nedjelja, 07 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 138 gostiju i nema prijavljenih članova

skolskii

Mališani povratnici u podrinjskoj regij. Radost, nada i buduænost naše zemlje. Oni netreba da pate i trpe jer u bud¾etu nema sredstava za njih. Njihova buduænost nesmije da èeka. Oni moraju svijet da otkriju i sve da nauèe, od pèelice pa sve do dalekih dalekih galaksija. To je njihovo pravo.

Pred poèetak nove školske 2005./2006. godine, trideset mališana povratnika u Podrinje (Snagovo i okolina) su dobili školski pribor. db Djeca Skolski pribor16

To su djeca povratnika koja su lošeg imovnog stanja, kojima je bila neophodna materijalna pomoæ kako bi mogli zapoèeti novu skolsku godinu.

U okviru projekta prikupljeni su podatci o uèenicima sa ovih opština nakon èega je nabavljen adekvatan školski pribor. Komplet pribor za svakog uèenika: - Skolska torba, -10 svesaka A5, sveska A5 tvrdi povez 2 komada, školska torba -2 sveske A4, zadaènica (karo), -2 obiène olovke, -lijepak, -kesa za blok, -3 uvijaæa za sveske, -kajdanka, -set lenjira i trokutova, sestar, blok, gumice, drvene bojice, mašinice, vodene bojice, hemijska olovka.

db Djeca Skolski pribor37Sadake su dale svoj doprinos ovoj veoma znaèajnoj akciji iz jednostavnog razloga što realizacija pomoæi ovakvog karaktera doprinosi boljoj radnoj i ¾ivotnoj atmosferi uèenika povratnika i doprinosi odr¾avanja povratka.

uzvještaj pripremila Had¾era

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave