utorak, 26 Januar 2021

Ko je na web-stranici: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

imaret1Javna Kuhinja u Trebinju. Veliki broj starijih i iznemoglih u Trebinju nisu u stanju da se brinu o sebi, pa ni o ishrani. Sadake poma

Nakon sto je u Ramazanu podijeljena sakupljena sadaka Trebinjcima, mahom starijm i iznemoglim osobama i nakon sto je Preporod o tome izvjestio, porasla je zainteresovanost Bosnjaka da pomognu jos na neki nacin ovim usamljenim starcima. Ponovo smo kontaktirali Husejina ef. u Trebinju i pitali ga kako da najbolje usmjerimo sadaku poslatu od mnogobrojnih Bosnjaka cije srce je puno merhameta i spremnosti da pomognu onima kojima je najprece.

Ovaj vrijedni imam nam je ispricao kako veliki broj trebinjskih staraca nije u stanju da se sam o sebi brine, cak ni sam prehranjuje, jer omladina se ne vraca, te da cesto idu u javnu kuhinju oblizne Pravoslavne crkve. Velika je blagodat da postoji ova crkvena kuhinja, pa Husejin ef. smatra da bi bilo prijeko potrebno otvoriti i jednu halal javnu kuhinju "IMARET" pri trebinjskoj dzamiji da zadovolji potrebe ovih staraca. Sadake je poslala 700 Eura pomoci na uspostavi Imareta, Husejin efendija je uvakufio objekat, nasao jos sredstava i radovi su poceli. Toliko od HO Sadake.

Akcija putem nase organizacije je ovim cinom okoncana Postoji jos najava za donacije drugih humanitarnih udruzenja i nadamo se da cemo s hajrom do ljeta moci prisustvovati zajednickom otvaranju nove dzamije i Imareta. Ovom prilikom podijeljeno je jos 200 € invalidima i siromasnima na podrucju Mostara i Blagaja. Pogledajte par slika sa upravo zapocetih radova na Imaretu.

db imaret31db imaret41

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave