četvrtak, 09 Juli 2020

Ko je na web-stranici: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Adnan_SabihaAdnan Salkic više nemože sam.  Dojavljeno nam je iz Lukavca da ova porodica stoji na rubu ocaja. Adnan je demobilisani borac i ne ostvaruje vec duže vremena nikakva sredstva. Supruga Sabiha je od 1980 godine na dijalizi i 100% je invalid.

Život je za njih oduvijek bio težak, ali ovogodišnje poplave su dokrajcile i posljednje atome snage kojima su preživljavali. Kuca sama nije razrušena poplavom ili klizištem, ali nabujali potoci kraj kuce su uništili cijevi otpadnih voda u okolini pa se u njihovu dnevnu sobu i cijelu kucu izlila osim poplave i kanalizacija.

Adnan i Sabiha su na ivici snage i nade da ce ikada biti bolje. Nijemo gledaju i pokazuju nam sobe u kojima su spavali, živjeli, jeli.

Provodili svoje dane. Sada je nepojmljivo da tu može da se provede sahat vremena. Oni ipak nemaju kuda drugo. Sredstava nema ni za hranu, a da ne govorimo o sanaciji. Adnanova sestra im je ponudila sobu da je neko vrijeme koriste i to je velikodušno. 

Poslali smo našeg saradnika, koji nam je sve ovo potvrdio i dokumentovao. Javila se Asocijacija Bosnjaka iz Miluza (dzemat Miluz) koji su ponudili prvih 1000 EUR kao svoj udio u sanaciji.

SADAKE pokrece ovaj javni apel da pomognemo Salkicima do pocetka prvih mrazeva. Koristimo lijepo vrijeme u Bosni i sredstvima donatora u Fond vec kupujemo materijal i ugovaramo majstore, kako bi se što prije krenulo sa radovima. Pomozimo zajedno.

okoncana

UPDATE Sanacija donjeg sprata i kanalizacionog sistema potpuno zavrsena. Vidi film na dnu stranice

Adnan1

  Adnan2

 

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave