Vahedin_izvjestaj

UPDATE septembar 2014.

Donatorskim sredstvima realizovan još jedan projekat za samopomoc. Hvala svim donatorima koji su ucestvovali u ovoj akciji kojom je omoguceno vrijednom Vahedinu da u buduce sam izdržava svoju porodicu.
Klikom na sliku moguce je pogledati kratki Video izvještaj.


 

Ranije (Avgust) objavljeni Apel

Imsirevic_potvrda.min


Vahedinova želja je da sam svoju porodicu izdržava. Pomozimo mu da krene, a on ce uz Božiju pomoc dalje sam.  Apel donatorima da podržimo zajednicki i ovaj projekat, kao što smo mnoge do sada.

Ovo je pismo koje nam je Vahedin napisao:


"Za: Humanitarna organizacija sadake

MOLBA ZA POMOC
Esselamu alejkum. zovem se Vahedin Imširovic.
Živim u Bihacu u naselju Vinica sa suprugom. Oboje ne radimo vec od pocetka rata od 1992. god. Snalazimo se u životu na razne nacine kako bi preživjeli. Ja ljudima cijepam drva, cistim dvorišta i sl. Supruga cisti kuce i ulaze u zgradama. Tako uspjevamo nekako preživjeti i platiti režije. Moram napomenuti da samnom u kuci živi brat i njegova cetveroclana porodica, od kojih niko ne radi. Imaju malu bebu od godinu dana, ja za njih moram platiti režije. Ako nešto dobijem od prijatelja i komšija podijelim sa njima.

Iza kuce imam negdje oko 200 kvadrata zemlje.
Ako bi mi omogucili da, da nekako mogu nešto da zaradim svojim rukama, da ne cekam kad ce me neko zovnuti u mjesec dana da mu iscjepam drva. Ja se zaklinjem u ime Boga da cu donirano koristiti kao treba u hajr.
Ono što proizvedem cu prodati i koristiti iskljucivo za hranu i režije.
Unaprijed Vam se zahvaljujem i molim dragog Boga da vas nagradi.

selam."

 

okoncana