beslija_krava

Porodici Bešlija su donatori u fond za hitnu pomoc donirali kravu.  Ova i te kako vrijedna donacija je uveliko pomogla Bešlijama da opstaju i sami se prehranjivaju.

Zbog nedavnih poplava i našeg angažmana oko sanacija ovaj izvještaj stiže sa malim zakašnjenjem.

Ali zato imamo još jednu lijepu vijest, donirana krava se otelila, tako da Bešlije imaju i ovaj hajjir.

U telefonskom razgovoru još jednom su se iskreno zahvalili svim donatorima na ovaj nesebicnoj i vrijednoj donaciji.

 

HVALA

 

-----------------------------------------------------

Beslija_MirzetaApel koji smo u maju uputili i odazivom na njega je uspješno realizovana ova humanitarna akcija.

 

Porodica Bešlija, Mirzeta i Nurija sa svojom djecom iz Kruševa kraj Bukovice, mada oboje nezaposleni i bez primanja, konacno su donacijama, te trudom i radom uspjeli da pokriju svoju kucu.

Nama su se obratili za pomoc kako bi nabavili kravu ili ovce i bavili se održivim stocarstvom. Naša saradnica ih je obišla još u toku radova na pokrivanju kuce i uvjerila se u spremnost ovih vrijednih ljudi da istraju. HO Sadake je obecala da ce ih podržati, te pokrenuti Apel za njih, jer održivi humanitarni projekti: "Pomoc za samopomoc" su nešto što donatori u fond HO Sadake vec godinama uspješno realizuju. Mnogo je uspješnih apela bilo u proteklom periodu, kao što su nabavke krava, ovaca, plastenika, motokultivatora, traktorcica, košnica za pcele... i td. Pa otvaramo naše racune za još jedan hajjir projekat pomoci za samopomoc i da u skoro vrijeme pomognemo porodici Bešlija, ako Bog da. Sva dokumentacija je uredna i nalazi se u našoj redakciji. Plan je da do kraja maja skupimo sredstva za nabavku krave.

 

 

okoncana

    

Beslija_soba_min