nedjelja, 06 Decembar 2020

Ko je na web-stranici: 207 gostiju i nema prijavljenih članova

Sefika_MujkicSADAKE je preko direktora Regionalnog odbora "Merhameta" Tuzla urucila je Šefiki Mujkic, samohranoj majci iz Memica (opcina Kalesija) pomoc u vrijednosti od 400 eura.
Ova znacajna sredstva omogucila je ponovo Humanitarna organizacija "Sadake" iz Minhena (Njemacka), koja je posredstvom "Merhameta", na ovaj nacin željela još jednom olakšati izuzetno težak život ove porodice.

Šefika Mujkic je rodom iz Prijedora, a u Memicima kod Kalesije živi od rata, sa bolesnim bratom i kcerkom Eminom, ucenicom 5. razreda osnovne škole, u jednoj sobi kolektivnog centra. Nosioci su stalne novcane pomoci Centra za socijalni rad u mjesecnom iznosu od 150 KM i to je jedini izvor prihoda ove porodice, koja se hrani u "Merhametovoj" kuhinji od samog njenog otvaranja, dakle vec punih 13 godina. Osim toga, "Merhamet" Šefiku pomaže i prehrambenim paketima, odjecom i školskim priborom, i na taj nacin bar donekle ublažava izuzetno težak život ove samohrane majke.

Šefika je bolesna žena. Velike zdravstvene problema ima sa jetrom i kicmom, zbog cega je proglašena trajno nesposobnom za rad. O teškom životu ove porodice saznali su naši dobri ljudi iz dijaspore. Tako joj je nedavno Haris Kadric iz Švicarske kupio šporet na cvrsto gorivo, a camil iz Memica darovao joj je kauc.

Ova hrabra majka i sestra svaki atom svoje snage troši kako bi olakšala život svoje jedinice i bolesnog brata.Kaže da Ima samo jednu želju da joj Dragi Bog podari zdravlja kako bi svoju Eminu mogla iškolovati i obezbijediti joj drugaciji život, mnogo bolji i ljepši od ovog današnjeg.

Raniji apel i pomoc za Šefiku bio je objavljen ovdje

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave