srijeda, 21 Oktobar 2020

Ko je na web-stranici: 98 gostiju i nema prijavljenih članova

Ibrahim_motokultivator

Uspješno realizovan projekat pomoci Ibrahimu Mašicu za nabavku Motokultivatora, (Traktorcica) U veoma kratkom roku i izdašnom donacijom donatora u Fond, veoma brzo se dao doprinos projektu za Samopomoc u povratnickim regijama.

U konkretnom slucaju, povratniku i bivšem borcu Ibrahimu Mašicu. Ibrahim se sa kratkim pismom obratio onima koji su mu Božijom dozvolom pomogli.

Masic_Ibrahim

2pismo_zahvaleMasicIbrahimSMBorac


Apel pokrenut u Martu.

Demobilisani Borac Ibrahim Mašic iz Banja Luke, napisao je pismo i obratio se donatorima da mu pomognu. Ovom nezaposlenom ocu dvoje djece došlo je do granice izdržljivosti.
U pitanju je najosnovnije prehranjivanje porodice i školovanje djece.
SADAKE pokrece apel do kraja Marta kako bi Ibrahimu nabavili frezu ili motokultivator.  U svome obracanju donatorima on je izrazio tu želju, tj. da mu se samo pomogne da krene, a on ce dalje sam.

Pomozimo zajedno skromnim donacijama ovom vrijednom ocu i mužu da sam izdržava svoju porodicu.
U nastavku originalni tekst pisma:

"Zovem se Masic Ibrahim zivim u Sanskom Mostu a inace sam iz Banjaluke.Bio sam u A BiH i ranjen sam na Kljucu.U Sanskom Mostu zivim i i radim sve i svasta npr.tokom ljetne sezone radim na gradjevini a kad nema posla onda cjepam drva kopam zeljezo i slicne stvari.Ozenjen sam i imam 2 djece u dobi od 7 god i 2 god.Prije 2 i pol godine sam se posjekao sjekirom pri cjepanju drva ozlijedio sam lijevu ruku jer sam presjekao 3 tetive i nisam mogao da radim oko 6 mjeseci.Ovdje zimi skoro da nema posla nikako pa sam isao malo da radim u stolarskoj radnji jer sam radio i taj posao oko 3 god pa sam naucio nesto o tome.Prosle godine sam u Banjaluci na cikular sasjekao 2 prsta koja su ostala na ruci ali jedan u slaboj funkciji jer sam ga puno ostetio a drugi djelimicno radi.Opet sam ostao u stanju da nemogu da radim a preko ljeta se nemoze puno da zaradi da bi mogao zimu prezimit.Ja bih sa jednom masinom kao npr. freza motokultivator  mogao bi da rijesim sebi egzistenciju jer sam imao prije rata frezu a ovdje ima posla oko poljoprivrede i vec sam to radio znam kako se moze dosta zaradit jer ljudi koji imaju te masine imaju puno posla ne mogu stic na sve njive. "

okoncana

UPDATE April 2014. Ibrahimu je pomognuto da kupi traktorcic. Vidi izvještaje za 2014.

 

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave