Habul

Sredstva donatora u Fond HO SADAKE donirana dvjema porodicam koji žele svojim radom sami sebi pomoci.

Porodica Habul Šefkije i Sevde su primjer stradanja u proteklom ratu.

Naime, Još prvih mjeseci agresije, Sevda je bila pripadnik Armije zajedno sa suprugom i dva sina, sve do njenog ranjavanja. Sin Amir je poginuo 1993 godine sin Edin ranjen 1994 godine. Edin je ostao 100% invalid i o njemu
su se brinuli roditelji. Posljednje dvije godine, cak su mu i bubrezi otkazali.

Preselio je 2010 godine u jesen. Vec na proljece Šefkija i Sevda su se vratili u obnovljenu kucu. Njihovu penziju su dali kcerci koja je udata i ima petoro djece. Niko od njih ne radi i to im je jedini izvor primanja.

Porodici Habul donirana sredstva iz fonda SADAKE za kupovinu Gatacke krave.

 

 

 

 


samir dzankovic

Porodica Džankovic se mecu prvima vratila u Kulu Fazlagic u selo Bašice.
Suoceni sa svim nedacama ipak su ostali na svom topraku. Otac i majka su u mecuvremenu preselili na ahiret, tako da je Samir ostao da živi u kuci sa tetkom Fatom. Samir je od prvih dana agresije borac Armije RBiH. Samir se nije ženio kao i njegova tetka Fata. Fata nikada nije bila u radnom odnosu i nema nikakva primanja. Pokušava da oformi stado ovaca i nešto kokoški. 
Uzgajali bi po koji kurban ili janje, prodavali nesto viška bala sijena, koje pokose na svojoj zemlji. Ove godine usljed velikih suša mali je bio prinos sijena ( na podrucju Gacka 960 m nadmorske visine, samo se jednom kosi trava).

Porodici Džankovic doniran sredstva iz fonda SADAKE za nabvaku deset ovaca