četvrtak, 04 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 51 gostiju i nema prijavljenih članova

GrebovicŠestocana porodica Grebovic iz Perinog Hana kraj Zenice živi u teškim uslovima i neimaštini. Porodica ima cetvoro djece: Medina (16), Rahima (14), Mirsad (11), Elvedina (5) i sva primanja koja imaju su 100KM stipendije, koju dobiva Medina kao odlican ucenik. Ovo je treci njihov smještaj za nepunih pet godina.

Ovdje nemjau ni struje, a lože samo kada moraju u dnevnoj sobi. Osjeca se studen u cijeloj kuci.  Naš saradnik je pribavio svu potrebnu dokumentaciju iz zavoda za socijalni rad , te ce koordinirat dodjelu sredstava iz Fonda za hitnu pomoc.

Lokalna humanitarna organizacija je isto bila na licu mjesta i donirala pakete hrane, tako da je Grebovicima barem u ovom trenutku donekle olakšano. Mi pokrecemo apel za narednih par sedmica i otvaramo naše racune sa nadom da ce se prikupiti još nešto novca, koje bi im onda predali u narednoj posjeti.

Njihov telefon nemamo i koliko smo mogli vidjeti ni oni ga nemaju, ali ako želite možete ih i sami posjetiti. Zenica --> Perin Han. Ul. Mutnica 66.

 

okoncana

Porodica je dobila donaciju skupljenu u Fond za hitnu pomoc

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave