četvrtak, 04 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Mekic1Na putu za Gluhu Bukovicu u sklopu jedne druge humanitarne akcije koju je koordinirao Elvir K.,  skrenuto je u mjesto Bilježevo da se obi?e porodica Kehonjic, koja je po dojavama u veoma teškom materijalnom stanju. Elvir je nakon posjete ponio sa sobom jake utiske što se može procitati i u njegovom pisanju ovdje. Pozivamo vas da procitate njegov tekst, a mi cemo izvuci srž u par narednih redaka.

Radi se o porodici: otac, majka sa petoro djece u starosnoj dobi od 5g do 13g. Veoma cestita porodica, koja živi od svoga rada. Imaju samo oko 60 KM mjesecnih primanja, a ostalo sve moraju sami da obezbijede. Nemaju struje ni vode. cak nema ni komšija u blizini. Koriste navecer neki mali agregat sahat vremena, da bi djeca napisala zadacu. Nura 12g je odlicna ucenica. Osman 13 godina sa ocem ide da zaracuje hljeb svojoj porodici. Otac Ibro, na upit treba li im drva za zimu, kaže da bi bila bolja motorna pila, pa da sam sebi obezbijedi ogrijev, a mogao bi i s njom nešto zaraditi, režuci drugima drva..

SADAKE (nakon saglasnosti Ibre za objavljivanjem na internetu) pokrece Apel da im se pomogne. Planiramo preko naših koordinatora što više pomoci u robi, koja ce se kupiti na licu mjesta (hrana, odjeca motorna pila, školske stvari, itd). Tako pozivamo sve zainteresovane da preko naših racuna uplate skromnu sadaku za ovu porodicu do pocetka Decembra.

okoncana

UPDATE Decembar 2012. Porodici Kehonjic poslana skupljena sredstva iz Fonda za hitnu pomoc

 

Mekic2  Mekic3  Mekic4

   Kehonjic_kupatilo  Kehonjic

 

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave