petak, 05 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 78 gostiju i nema prijavljenih članova

Nedzla_sa_mamom Duric Senada, rocena je 1978 godine, a nedavno je osjetila na svojoj koži surovost i hladnocu koju mogu nanijeti ljudi. Senada je odmah nakon rodženja kcerke Nedžle, ostavljena od muža u podstanarskom stanu bez ikakvih sredstava za život.

Otišao je i nikada se nije vratio. Senada ima jos i desetogodišnjeg sina sa sobom. Nakon što nije platila dolazecu kiriju, jer nije imala odakle, bez hrane, novca, odjece i sa tek rocenom bebom Senada biva doslovno istjerana na ulicu. Tek nakon što su komšije pozvale policiju, Senada je uspjela iznijeti nešto stvari za bebu.

Bili smo svjedoci da je mala Nedžla umjeso bebi hrane, pila neku kako je Senada nazvaše "Sutliju od brašna" "Jede ono što ima,... ma jede ona sve, kad nema drugo" Rekla nam je Senada. Gracani naselja Podhrastovi u ulici Husage c. Božijim emrom, razumom i dobrotom sprijecili su tragediju.

Jedna komšinica joj je dala svoj podrum da u njemu živi, a dobri ljudi iz mahle su saznavši za stanje ove majke i bebe, proteklog Ramazana davali Senadi vitre i zekat od kojih je do skoro živjela. Od zadnjih vitri kupila je dva metra drva za zimu. SADAKE su, cuvši ovu pricu odmah obavile posjetu te odvojile novac iz Fonda za hitnu pomoc. Ovim apelom pozivamo da se preko naših racuna Senadi pomogne kako bi ovu zimu preživjeli.

okoncana

UPDATE NOVEMBAR 2012 U mecuvremenu Senada i Nedžla su imale više posjeta gdje im je pružana pomoc u novcu i materijalnim dobrima. Hvala svim donatorima uz najljepše dove dragom Allahu da im podari svako dobro što su se odazvali na ovaj Apel.

 

Nedzla2

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave