srijeda, 21 Oktobar 2020

Ko je na web-stranici: 14 gostiju i nema prijavljenih članova

Silovac"Snježnom prtinom probili smo se kroz ulicu Dine Hermana do trošne kuce Seada i Fatime Šilovic, u tuzlanskom naselju Crvene Njive. Na vratima nas je docekao 64-godišnji Sead, dok nas je, mašuci rukama, u kucu pozvala 70-godišnja Fatima. U trošnoj kuci, bez hrane i ogrjeva, proveli su noc na -22 stepena Celzijusa." Ovo je jedna od prica iz Februara ove godine, kada je bio veliki snijeg u Bosni i Hercegovini.  Naša ekipa je tada bila aktivna na pomaganju u Sarajevskom kantonu. Tragom ove price krenuli smo u maju i pokucali iznova na vrata Seada i Fatime Šilovac.

Zatekla nas je vijest da je Sead preselio na bolji svijet. Fatima je sada sama u kuci. Naš saradnik je proveo nešto vremena u razgovoru sa Fatimom i predao joj donaciju iz Fonda za hitnu pomoc. Fatima nažalost nije u prilici da nabavi još nešto potrebne dokumentacije koja inace treba HO Sadake, radi realiziranja vece pomoci.
Ali stanje više nije urgentno i koliko možemo zakljuciti Fatima je trenutno zbrinuta. Redovan je korisnik javne kuhinje, a i zaostala penzija od Seada r.a. je sada redovna.

pripremio
Adnan P.

silovac2

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave