četvrtak, 04 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 34 gostiju i nema prijavljenih članova

Majcinasuza Iako SADAKE do sada, radi transparentnosti, nikada nisu prihvatale rad u kome je uslov bio anonimnost, ovaj slucaj je apsolutna iznimka i o njemu jednostavno moramo pisati. Ispoštovat cemo molbu kcerke da se imena i slike ne objavljuju na internetu.

Ali cemo pružiti šansu svima onima koji žele poslati svoju sadaku ovoj porodici mada o njima ne znaju ništa.
Radi se o jednoj majci troje djece, koja je danas otpuštena iz bolnice sa dijagnozom karcinoma koji je metastazirao na svim poljima. Jasno je šta znaci kada ljekari kažu "Idite kuci i provedite svoje vrijeme sa porodicom, operacija ili bilo kakvo daljnje lijecenje nema smisla."

U porodici pored ove majke ima troje djece i otac. Niko ne radi i nema se nikakvih primanja.

Pokušajmo zamisliti sliku i osjecaje majke, kada gleda svoju nezbrinutu djecu u ovakvoj situaciji. Iz poštovanja prema želji za anonimnosti, više detalja necemo navoditi. Apeliramo da ko god želi poslati svoju novcanu pomoc, to uradi što prije. Želja nam je da predamo sadaku ovoj porodici kako bi majka bila smirena i svjesna da su djeca obezbjecena barem za neko vrijeme.  HO Sadake nude onima koji to žele: da mogu licno svoju pomoc sa našim saradnikom odnijeti do ove porodice, ukoliko situacija bude to dozvoljavala. Kontakt moguc preko HO Sadake. Slika iz teksta nije vezana za ovaj slucaj,  ali simboliše suze majke iz naše price. Olakšajmo majci pogled na svoju djecu.

"Molimo vas da ne objavljujete ovaj tekst na drugim portalima. Ako želite vec, onda samo linkujte na ovu stranicu. Stranica ce za razliku od svega do sada objavljenog (trajno dostupnog) na sadake.com, biti kratko vrijeme on-line.

redakcija."

UPDATE 15.04.2012  Pocetkom Aprila je predata i zadnja pomoc za ovaj slucaj. time okoncavamo ovaj apel

 

okoncana

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave