četvrtak, 04 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 62 gostiju i nema prijavljenih članova

Suljagicsmall U goraždanskom naselju Grabovik prije nekoliko dana je izgorio improvizirani objekt površine oko 12 kvadratnih metara u kojem je posljednjih 12 godina živio Islam Suljagic. U požaru je Suljagic ostao bez svega što je imao.

" Nisam uspio dobiti nikakvu donaciju i ovdje sam na staroj porodicnoj kuci napravio objekt da bih se sklonio. Tako sam živio do sinoc. Sve što sam imao bilo je tu. Sad nemam ništa osim ovo što je na meni " kazao je Suljagic, nezaposleni demobilisani borac koji živi radeci za dnevnicu.
U kucici nije imao struje pa je te noci otišao u grad da napuni bateriju mobitela. Vatra u peci je ostala gorjeti. Nije je gasio jer je više ložio tokom nedavnih niskih temperatura pa nije bilo problema.
Nakon što su goraždanski vatrogasci lokalizirali požar i sprijecili da se plamen proširi na susjedni objekat uvicaj su obavili istražitelji MUP-a BPK Goražde.
Uzrok požara, prema rijecima policijskog komesara Ešefa Hurica, trebao bi biti poznat po završetku istrage.

HO Sadake sutra šalje svoga saradnika na lice mjesta sa novcanom donacijom iz fonda za hitnu pomoc kako bi Islamu olakšali ove teške dane. Ukoliko i vi želite pomoci demobilisanom borcu bez zaposlenja donirajte skromnu sadaku.

 

UPDATE  25. Marta 2012 HO Sadake je putem svoja dva saradnika Almira i Admira, obavila posjetu kod Islama i predala mu pomoc koja je za njega skupljena.

okoncana

Suljagic-Gorazde.jpg

tekst Avaz.

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave