petak, 05 Juni 2020

Ko je na web-stranici: 76 gostiju i nema prijavljenih članova

Salih_Karaosmanovic_dug Salih Karaosmanovic, pohaca medresu u Mostaru i zbog teškog finansijskog stanja njegovih nezaposlenih roditelja u situaciji je da, ako ne izmiri troškove u roku, mora prekinuti daljnje školovanje. Procitajmo gornji dopis iz Medrese, kao i pismo kojim nam se obratila njegova zabrinuta majka:


Pismo majke:

"ja, Jasminka Karaosmanovic rocena 20.09.1963.u Livnu. Završila sam osnovnu školu u Livnu i po zanimanju sam domacica. Udata sam i majka sam troje djece. Najstarija kcerka Mirela završila je za frizera i od tada ne radi vec pet godina, srednji sin, Salih rocen 94. godine pohaca medresu u Mostaru treca godina i najmlaci sin Amar, rocen 2001. i ide u
peti razred osnovne škole u Livnu. Nemam nikako radnog staža jer nikad nisam ni radila osim po kucama kao spremacica da bi obezbijedila koru hljeba djeci.

Muz Adem, radio je kao konobar prije rata u ugostiteljskoj firmi, ali od 92. kako je skinut sa posla više ne može naci posao kao Bosnjak u Livnu. Bez ikakvih smo primanja i u vrlo vrlo teškoj materijalnoj situaciji. Prinucena sam povuci djecu iz škole jer nismo u situaciji da im kupimo knjige, a kamoli da placamo skolarinu."

Sadake je urucila jednokratnu pomoc koja se skupila za porodici Karaosmanovic.

- Malo izvinjenje za gramaticke greške u Newsletteru koji je poslan povodom ovog apela -


okoncana

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave