srijeda, 21 Oktobar 2020

Ko je na web-stranici: 89 gostiju i nema prijavljenih članova

SelvedinAdis U selu Maline kod Travnika živi Selvedin-Adis Tarakcija, osamnaestogodišnji mladic sa roditeljima koji žive sa minimalnim sredstvima za život. U dokumentu koji smo dobili to je oko 290-350 KM mjesecno za njegovu cetvoroclanu porodicu. Adis je mladic kojem je potrebna transplantacija rožnjaže, jer je imao povredu oka sa cetiri godine života, ali je lijecenjem uspio zadržati vid. Nažalost, unazad 6 mjeseci stanje povrijecenog oka se pogoršalo, te je doveden u pitanje vid i drugog oka. Nakon nekoliko pregleda u Sarajevu, upucen je na operaciju u Zagreb.

Uz konsultaciju ljekara na ocnoj klinici SVIJETLOST u Sarajevu, a koja je produžnica klinike iz Zagreba, predložen je isti terapijski postupak. SelvedinTarakcija

Za navedenu operaciju je potrebno 25.500,00 HRK (što je otprilike oko 7.000,00KM), a koje njegova petoclana porodica nije u mogucnosti obezbjediti. Do sada su uz pomoc porodice i dobrih ljudi, majkinih radnih kolega i prijatelja porodice, uspjeli sakupiti 2.600,00 KM.

Osim Adisa i njegovih roditelja, porodicu cini sestra i mlaci brat. Majka radi u Konfekciji Borac, a otac je sezonski radnik i nema stalno zaposlenje.

Sadake se ukljucila u apel koji je pokrenut na više strana. Predat cemo Adisu sadaku iz Fonda za hitnu pomoc da zajednicki damo doprinos za Adisovu operaciju te da mu pomognemo sacuvati jedno od najdragocjenijih cula – vid.

UPDATE Oktobar 2011

Sadake je poslala jednokratnu pomoc Adisu.

 

 

okoncana

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave