srijeda, 21 Oktobar 2020

Ko je na web-stranici: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

 Jasmin Hatic uspješno je operisan i kako sam kaže: "Sada sam novi covjek."  Jasmin se zahvaljuje svim ljudima koji su mu slali pomoc te tako doprinijeli njegovom izljecenju. U nastavku teksta je apel putem kojeg smo i mi skupljali sredstva u Fond za Jasmina, kao i zadnji update, tj. cjeli tekst sa fotografijom iz njegovog zadnjeg obracanja. 

Jasmin Hatic rocen je 07. aprila 1992. godine u Bijeljini. Trenutno živi sa bakom Delvetom cosic, jer su ga roditelji napustili. Obzirom da je Jasminova baka slijepa, Jasmin se brine i za sebe i za nju. Od teških fizickih radova, Jasmin je vremenom obolio od teške deformacije kicme i suženja grudnog koša. Ukoliko se ne operiše uskoro, posljedice bolesti bi mogle biti kobne po Jasminov život.

"Najviše sam radio teške poslove da bih zaradio neki novac, da ja i baka prezivimo. Od teškog fizickog posla sam obolio. Volio bih samo da ozdravim i da živim kao moji vršnjaci.Volio bih da se obucem fino, da imam drugara što više i da završim neku školu. Da imam djevojku, da se nekad i zaposlim. Imao sam teško djetinjstvo. Izgurao sam do osamnaeste godine s bakom, a za dalje ni sam ne znam kako cu." – rekao je Jasmin novinarima BN televizije.

UPDATE 18. dec: HO Sadake, je pokrenula akciju do kraja decembra i vec smo izvršili transfer sadake iz Fonda za hitnu pomoc. Upravo smo dobili i informaciju sa lica mjesta da su za Jasmina uspješno skupljena sredstva za Operaciju, tako da ovim okoncavamo nas apel.

Jasmin Hatic
Loznicka 16.
Bijeljina, BiH
Ziro racun - uplate iz BiH
555-001-83479718-71

 

Update Juli 2011:

Jasminovo obracanje:


Jasmin_Hatic_nakon_Operacije Dragi prijatelji evo da vam se svima zahvalim na vasoj pomoci. Ja sam sada novi covjek zahvaljujuci vama. Operacija je uspjela, osjecam se dobro i ima jos jedna novost a to je da se zahvaljujuci vama i svim drugim ljudima koji su mi pomogli nalazim u svom stanu, stanu koji je kupljen zahvaljujuci svima vama. Ja cu se potruditi da vam uzvratim na najbolji nacin. Pozdravljam vas sve i dobrodosli u moj mali dom. Vas Jasmin Hatic.

 

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave