utorak, 07 Juli 2020

Ko je na web-stranici: 100 gostiju i nema prijavljenih članova

zehrija_izvjestaj.jpgBili smo u posjeti kod sestara Zehrije i Nizame o kojima smo ranije pisali ovdje i predali novèanu pomoæ koju su donatori preko SADAKE poslali. Zehrija se ovih dana ne osjeæa baš najbolje pa smo je zatekli u postelji, rijetke posjete je malo vrate u neki normalni svijet priæe i razgovora.

Svakako da je svjesna da mo¾da nikada više neæe moci hodati niti svojim rukama uraditi bilo šta u oæima joj gori traèak nade naroèito od kada smo bili prvi put u posjeti i napravili prilog o njenoj bolesti. Još uvijek nemo¾e da vjeruje da za njen sluèaj zna jako veliki broj ljudi širom svijeta koji joj ¾ele pomoæi i suosjeæaju se sa njom. U suštini jako su skromne ove dvije sestre i pomoæ koju su dobile iskoristiæe kako ka¾u za nabavku ogreva, hrane i ljekova koji su im svakodnevno potrebni.

Citiraæu ono što nam je Zehrija izjavila: " Ma niste se trebali toliko muæiti hvala svima koji su dali svoj prilog i svima onima koji su posredovali, pomoæ u novcu æe dobro doæi, ali ja bih više voljela ako iko zna neki lijek protiv ove bolesti i da mi olakšaju ove svakodnevne bolove". Prvi put je nedavno æula za humanitarnu organizaciju SADAKE i ka¾e. " Nisam æula do sada za tu organizaciju ali ¾elim da svima zahvalim i da im Allah upiše u sevap i dobra djela i da se nikome nedesi ovo što je meni".
Prilog pripremio: Rifet Derviševiæ

zehrija_izvjestaj3.jpg   zehrija_izvjestaj2.jpg   zehrija_izvjestaj3.jpg

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave