srijeda, 21 Oktobar 2020

Ko je na web-stranici: 128 gostiju i nema prijavljenih članova

jasmin-ibrahimagic.jpgPorodica Ibrahimagiæ živi u selu Drugavci - nedaleko od Zenice. ®ive u podrumu Jasminove obiteljske kuæe. Tu je prije njihovog useljenja bila magaza koju su oni ispraznili i okreèili da bi uselili jer nisu imali gdje. Prije toga su ¾ivjeli u Zenici kao podstanari i radili su na pijaci - dok je Jasmin bio zdrav. Kad su prestali raditi morali su se odseliti jer nisu imali od èega ¾ivjeti ni plaèati re¾ije.
Jasmin je inaæe od svoje trinaeste godine šeèeraš. Prima inzuline svaki dan ali zbog nedostatka novca ne mo¾e da uzima tablete koje bi mu metabolizam koliko toliko dovele u normalno stanje. Vremenom mu je šeèer poæeo da utiæe i na druge organe. Zbog svog zdravstvenog stanja ne mo¾e da radi, tako da sve poslove oko kuæe obavlja njegova supruga Hemnalina ( sije baštu, kupi sijeno kako bi to mogli prodati ali na kraju mnogo toga od usjeva pojedu divlje svinje jer je selo okru¾eno šumama).
Pomozi

Jasmin je primio hitnu pomoæ 2000 KM iz Fonda HO Sadake. Za taj novac æe uzeti nešto neophodnih lijekova, hranu a pokušat æe i pokrenuti neki posao kako bi mogao izdr¾avati svoju porodicu.
Jasmin i njegova porodica su jako zahvalni svim donatorima u ovaj fond, jer nikad ranije nisu dobijali nikakvu pomoæ i bili su iznenaðeni kad sam došla kod njih i donijela im novac.
Niko od njegove porodice mu ne poma¾e jer svi veèinom ¾ive siromašno i teško.
Jasminov sin Sead ima manu govora i išao je veæ jednom na operaciju ali ta operacija ništa nije promijenila i jako ga je teško razumjeti kad govori pa u skoli ima jednog druga koji prevodi uèiteljici sve sto Sead ka¾e.
Ukoliko ¾elite dati svoju skromnu sadaku Jasminnu Ibrahimagiæu, uèinite to uplatom u Fond HO Sadake.
pripremila Nedima Bišiæ

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com

Online za poplave